Meso u domaćim prodavnicama zdravstveno bezbedno

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Snežana Bogosavljević-Bošković potvrdila je danas da potrošači u Srbiji nemaju razloga za zabrinutost kada je reč o smrznutom mesu koje se uvozi iz EU jer se ono odmrzava isključivo u registrovanim objektima i koristi samo za preradu.

Bogosavljević-Bošković je u izjavi za Radio-televiziju Srbije (RTS) istakla da nije tačno da se u prometu na srpskom tržištu nalazi meso koje je uvezeno iz EU kao zamrznuto, a koje se ovde, nakon odmrzavanja, prodaje kao sveže.

Ministar je ponovila da je meso koje se nalazi u ovlašćenim i registrovanim prodavnicama zdravstveno bezbedno, uz podsećanje na to da meso koje se uvozi iz Unije prolazi stroge kontrole i laboratorijska ispitivanja.

Ona je objasnila da se meso može prodavati kao ohlađeno ili zamrznuto, pri čemu se zamrznuto meso koje stiže u Srbiju odmrzava i koristi isključivo u objektima koji su odobreni za tu svrhu.

Prema njenim rečima, do sada je ovo meso korišćeno samo za preradu, u strogo kontrolisanim uslovima i pod nadzorom veterinarske inspekcije.

Kada je reč o roku upotrebe zamrznutog mesa, on zavisi od velikog broja faktora, a pre svega od temperature i načina čuvanja, ukazala je Bogosavljević-Bošković i ponovila da u našim prodavnicama nema odmrznutog mesa koje se prodaje kao sveže.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com