Ministarstvo odgovara Povereniku: Ne kršimo zakone

Ministarstvo privrede u potpunosti odbacuje optužbe Poverenika za informacije od javnog značaja kada je u pitanju dostavljanje ugovora o Železari, i podseća da postupa potpuno u skladu sa zakonom, pogotovu Zakonom o zaštiti konkurencije, kao i Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju, koji je ratfikovan kao međunarodni sporazum.

železara

Ministarstvo tvrdi da ne krši zakon, već ga naprotiv striktno poštuje, a u najboljoj nameri da se Železari obezbedi nesmetan i efikasan rad.

Ministarstvo privrede postupilo je u skladu sa zaključkom Komisije za zaštitu konkurencije, koja je donela odluku na osnovu Zakona o zaštiti konkurencije, navodi se u saopštenju.

Zaštita podataka po Zakonu o zaštiti konkurencije je institut u potpunosti preuzet iz prava EU. Ovaj zakon usvojen po izričitom zahtevu EU i fundamentalni je deo prava Unije, kao i naša obaveza iz člana 73. Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. U Uniji, se zaštićeni podaci, izričito izuzimaju od primene propisa o slobodnom pristupu informacijama od javnog značajam zaključuje se u saopštenju Ministarstva privrede.

Ranije danas, Poverenik za informacije od javnog značaja optužio je Ministarstvo privreda da višestruko krši zakon i prava javnosti povodom zahteva da se učini dostupnim Ugovor o upravljanju Privrednog društva Železara Smederevo zaključen sa Kompanijom HPK Inženjering.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com