Načelnik beogradske policije : Tvrdi da je bio izopšten iz društva

Načelnik Policijske uprave Beograd Veselin Milić rekao je za RTS da je 13 – godišnji učenik OŠ Vladislav Ribnikar, osumnjičen za ubistvo devet i ranjavanje sedam osoba, izjavio da je bio izopšten iz društva u kome se nalazio.

„U razgovoru u prisustvu Centra za socijalni rad, dečak je izjavio da je bio ignorisan od strane društva u kojem se nalazio, i da je kroz svoj društveni život bio izopšten od komunikacije i igre na odmoru i ekskurziji i da ga je to navelo da kroz svoje misli i radnje učini to“, rekao je Milić.

„Dete koje je izvršilo zločin je, kad je pozvao policiju, rekao da je on pucao na lica u školi i da je on, u toj izjavi koja je zabeležena i snimljena, psihopata koji treba da se smiri. To je izjavio kad je pozvao dežurnog radnika Komandno-operativnog centra, u izjavi prvoj na njegov telefonski poziv za prijavljivanje dogadjaja. Izjavio je da je po izvršenju toga koliko ga je uhvatio strah, panika i čudno disanje, bilo ispravno da pozove policiju i taj dogadjaj prijavi“, rekao je takodje načelnik Policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić za RTS.

Više javno tužilaštvo u Beogradu nekoliko sati po zločinu u beogradskoj OŠ Vladislav Ribnikar saopštilo je da po Zakonu o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivično – pravnoj zaštiti maloletnih lica, 13-godišnji K. K za taj zločin ne može krivično da odgovara jer nema navršenih 14 godina.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić predložio je u sredu da se zakonska granica za krivičnu odgovornost spusti sa 14 na 12 godina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com