Nagrada policajcu Redžepu Arifiju za humani odnos prema migrantima

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa policajcem iz Preševa Redžepom Arifijem čija je fotografija sa sirijskim dečakom Amirom obišla svet i najavio da će ga zbog pokazane humanosti nagraditi.

arifi

Stefanović je na konferenciji za novinare u Palati Srbija rekao da je Arifi u trenutku kada su se ljudska humanost i pažnja u okruženju izgubili, pokazao ljudskost i humanost i lepo i pristojno lice policije Republike Srbije.

On je istakao da je Arifi pokazao da policajci Srbije imaju normalan i pristojan odnos prema svim ljudima koji dođu u našu zemlju, kao i da je sve dirnula njegova ljudskost.

Prema njegovim rečima, Srbija nastavlja da bude pristojna i demokratska, civilizovana zemlja i dobar domaćin, i veoma je posvećena da migranti budu bezbedni i da ne osećaju dodatni teret.

Stefanović je poručio da ga nije zanimalo da li je policajac koji je uzeo dete i poigrao se sa njim Albanac, Srbin ili Mađar, jer je on pre svega policajac Republike Srbije i svojom humanošću je zavredio nagradu.

arifi2

Ministar je podsetio i da je danas o izbegličkoj krizi razgovarao sa ministrom unutrašnjih poslova Mađarske Šandorom Pinterom i da je jedna od tema bila šta je to što Evropa može da učini, a da je u razgovoru jasno istakao da je Srbiji potrebna pre svega finansijska pomoć.

Srbija ne može sama. Treba nam konkretna finansijska pomoć, rekao je Stefanović dodajući da je ponosan što građani Srbije pripadaju onom delu Evrope koji pokazuje humanost i gostoprimstvo prema izbeglicama.

Arifi je u obraćanju novinarima objasnio da je taj dan bio u redovnoj patroli u selu Miratovac, prvom odredištu migranata po izlasku iz Makedonije, da je bila velika gužva i da je dečakova majka bila umorna zbog čega je on uzeo dečaka Amira iz Sirije i poigrao se sa njim.

On je rekao i da dnevno u taj deo Srbije dođe od 2.000 do 3.000 izbeglica i da se policajci uvek ponašaju na način kako je i on postupio.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com