Novak Veliki

Najbolji teniser sveta Novak Đoković donirao je tri miliona dinara za srpski tim koji pokušava da ode na Specijalnu olimpijadu u Los Anđelesu, prenosi B92.

Serbia's Novak Djokovic celebrates after winning the Dubai ATP Open final Tennis match against Swiss Roger Federer on February 26, 2011 in Dubai. Djokovic won 6-3, 6-3.   AFP PHOTO / KARIM SAHIB (Photo credit should read KARIM SAHIB/AFP/Getty Images)

U utorak će se u klubu ’Terasa’ na Kalemegdanu sa početkom u 20h održati i donatorsko veče pod nazivom „Srbija, zemlja ljudi – Poslednji poziv za ukrcavanje“.

Cilj donatorske večeri jeste prikupljanje materijalnih sredstava potrebnih za odlazak sportista, osoba sa intelektualnim smetnjama, na takmičenje u SAD. Žiro-račun: 170-30012409000-09. Poziv na broj: 217-038-2015

olimpijada

Specijalna olimpijada Srbije spada u drugu kategoriju saveza pri Sportskom savezu, dok je Ministarstvo omladine i sporta, ove godine, samo delom podržalo odlazak srpskih sportista.

Pozivu na donatorsko veče do sada su se odazvale mnoge poznate ličnosti, među kojima je najveći broj glumaca i sportista, a pre svih legendarni odbojkaš Vanja Grbić, koji je i glavni promoter srpskog tima za Specijalnu olimpijadu.

Specijalna olimpijada biće održana od 21. jula do 4. avgusta u Los Anđelesu.

Ovogodišnje takmičenje u Los Anđelesu okupiće više od 7.500 sportista iz preko 170 zemalja sveta, a delegaciju Srbije čini 109 članova. Organizatori su pokrili sve troškove smeštaja i ishrane, a na delegacijama koje dolaze jeste da obezbede avionski prevoz do Los Anđelesa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com