Obnovljeni radovi na izgradnji Južnog toka?

Na početnoj tački gasovoda Južni tok, u području sela Varvarovka, Gaj Kodzor i Suko u Krasnodarskom kraju, obnovljeni su intenzivni radovi, javlja izveštač ruske novinske agencije RNS, a prenosi Sputnjik.

južni tok

Na mestu izvođenja građevinskih radova stiglo je na desetine vozila, specijalne tehnike, izgrađene su prostorije za stanovanje, skladište se betonske cevi koje mogu biti iskorišćene za pravljenje tunela u planinskom području za dalje postavljanje gasnih cevi, postavljena je oglasna tabla koja ukazuje da na tom mestu radi korporacija Štrabag.

U moskovskoj kancelariji „Štrabaga“ potvrdili su da se radovi na postavljanju tunela kroz planinski venac odvijaju na zahtev Gasproma u okviru projekta Južni tok.

Predstavnik kompanije nije naveo zbog čega se prave tuneli, pozvavši se na mogući „strateški značaj objekta“.

U kompaniji Strojgazmontaž, koja je izvođač radova Gasproma, saopštili su da se radovi ograničavaju na uređenje prostora i objekata.

„Sada završavamo uređenje kompresorske stanice `Ruska`“, rekao je predstavnik kompanije, uputivši novinare da se za ostala pitanja obrate Gaspromu.

U Gaspromu nisu želeli da komentariše situaciju, preporučivši novinarima da se obrate kompaniji–operateru Južni tok. Tamo su saopštili da je projekat zatvoren i da „njegov status nije promenjen“.

„Od kraja marta na objektu u području Varvarovke nalazi se tehnika, ljudi rade. Pretpostavlja se da će cev biti sprovedena do mora“, saopštio je jedan od izvora upoznatih o toku radova.

Radi se prema ranije utvrđenim ugovorima sa izvođačima, nova sredstva nisu izdvajana, objasnio je drugi izvor.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com