Obradović: Kolonijalna uprava

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković izrekla je dve opomene poslaniku Dveri Bošku Obradoviću. On je tokom svog dugog komentarisanja ekspozea i biografije mandatarke za sastav Vlade Srbije Ane Brnabić naveo da je ona lezbejka, Hrvatica i zapitao je da li je posao koji je u Londonu obavljala za vreme bombardovanja posao stranog agenta. On je Brnabićevu zapitao da li je za mandatara izabrana po nalogu Tonija Blera, a imao je niz pitanja o poslovima koje je Brnabićeva obavljala pre nego što je postala član Vlade Srbije.

On je zaključio da će ovo biti „kolonijalna uprava u ime EU“ i pozvao je poslanike da Vučiću daju vidovdanski odgovor i ne izaberu ovu vladu.

Obradović je prigovorio mandatarki da u svom ekspozeu nije eksplicitno navela da je Kosovo -Srbija, te je povodom toga za izdaju optužio Aleksandra Vučića, Ivicu Dačića, Aleksandra Vulina… tada je bio prekinut.

Mada se mislilo da je Gojkovićeva Obradovića kaznila dvostrukom opomenom zbog kvalifikacija o Ani Brnabić, ali ona je kasnije objasnila da je opomena izrečena zato što nije dozvoljeno bilo koga sa skupštinske govornice nazivati izdajnikom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com