Orbović: Možda bismo i prihvatili

Socijalno-ekonomski savet je završio rad i sad je na Vladi da donese odluku o minimalnoj ceni rada, rekao je za Ekonomske Vesti Ljubisav Orbović predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbija, a povodom izjave ministra finansija Dušana Vujovića da je realno povećanje minimalne cene rada od 6 do 7 odsto, ne više.

„Vujović je sa nama imao dva sastanka i ni na jednom se nije pojavio sa konkretnim predlogom“, kaže Orbović i dodaje: „Ne bih sad da govorim da li bi ovaj njegov predlog o povećanju od 6 do 7 odsto bio prihvaćen ili ne, ali prosto ne vidim nekih prevelikih razloga i da ne bi bio prihvaćen, ne kažem da bi, ali ne vidim nekih velikih razloga da ne bi“.

Povodom tvrdnji Vujovića da je zahtev sindikata o povećanju minimalne cene rada od 20 odsto nerealan, Orbović kaže da se tu ne radi o realnosti ili ne realnosti već o primeni člana 112. zakona.

„Sindikati ne zahtevaju, sindikati su samo poštovali minimalnu zaradu, odnosno zakon član 112. i na osnovu njega izračunali minimalnu zaradu. To je poenta“, rekao je Orbović.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com