Oštetili Komercijalnu banku za skoro 60 miliona dinara

Osam osoba je uhapšeno, a protiv 10 je podignuta krivična prijava, zbog sumnje da su filijalu Komercijalne banke u Kraljevu oštetili za više od 39 miliona dinara i 142.890 evra, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Uhapšeni su blagajnik i likvidator filijale M.B. (1978) iz Kraljeva, koji su sumnjiči da je izvršio krivična dela zloupotrebe položaja odgovornog lica, pronevera i falsifikovanje službene isprave.

Zbog sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u pomaganju uhapšeni su A.B. (1974), D.M. (1958), D.M. (1992) i D.R. (1961) iz Smederevke Palanke,  I.C. (1983.) i D.M. (1984) iz Velike Plane, kao i F.C. (1992) iz Vrnjačke Banje.

Krivičnom prijavom obuhvaćene su još dve osobe iz Vrnjačke Banje i Trstenike zbog sumnje da su izvršile krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u pomaganju.

„Sumnja se da je M.B. iz blagajne banke proneverio devizni novac u protivvrednosti od približno tri miliona dinara i da je, po prethodnom dogovoru, sa računa banke izvršio prenos oko 36 miliona dinar ai 142.890 evra na dinarske i devizne račune ostalih osumnjičenih“, navodi se u saopštenju MUP-a i dodaje da je blagovremenom reakcijom zaposlenih u filijali Komercijalne banke u Kraljevu, Višeg javnog tužilaštva i pripadnika policije, novac vraćen u većem iznosu i nalazi se na posebnom računu banke.

Sudija za prethodni postupak odredio je pritvor u trajanju do 30 dana šestorici osumnjičenih, dok će M.B., koji se nalazio u bekstvu, uz krivičnu prijavu biti priveden višem javnom tužiocu u Kraljevu.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com