Osudjen bivši direktor Agencije za privatizaciju

Bivši direktor Agencije za privatizaciju Miodrag Djordjević osudjen je u ponovljenom prvostepenom postupku na dve i po godine zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja u postupku privatizacije preduzeća „Tehnohemija“, piše „Politika“.

Na po dve godine zatvora za isto delo, takodje prvostepenom presudom, osudjeni su njegovi saradnici Aleksandar Vučetić i Ljiljana Mladjan.

„Tehnohemija“ je prodata 2005. godine.

Kupac „Tehnohemije“ Risto Gojković imao je obavezu da u roku od 15 meseci u preduzeće investira novčani iznos od 29.234.000 dinara. Optuženi su mu, pri kontroli ispunjenosti ugovornih obaveza, kao investiciju priznali idealno vlasništvo na pola nedovršene kuće na Senjaku, iako su znali da ta kuća nije osnovno sredstvo, i tako mu omogućili sticanje protivpravne koristi u tom iznosu.

Takodje su mu omogućili deblokiranje i podizanje bankarske garancije u iznosu od 430.000 evra i sticanje protivpravne imovinske koristi u tom iznosu.

Privatizacija „Tehnohemije“ je na listi 24 sporne privatizacije koju je sačinio Savet za borbu protiv korupcije Republike Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com