Pet osoba uhapšeno zbog krađe kablova Telekom Srbije

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici policije u Zemunu rasvetlili krađu kablova i tom prilikom uhapsili pet osoba osumnjičenih za to da su preduzeću „Telekom Srbija“ naneli štetu od približno pet miliona dinara, a sedam hiljada korisnika ostavili bez telekomunikacionih usluga.

kablovi

U saopštenju se navodi da su uhapšeni F. R. (1995), A. R. (1966), M. D. (1992) iz Beograda i D. R. (1992) iz okoline Leskovca, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo teška krađa, kao i S. M. (1978), koji je osumnjičen za prikrivanje.

Prva četvorica osumnjičenih terete se da su u noći između 12. i 13. marta ove godine, u Ugrinovačkoj ulici u Zemunu, obili šahtu, vlasništvo preduzeća „Telekom Srbija“, ušli unutra i bonsekom presekli devet kablova za telefonski saobraćaj, na jedan i drugi kraj šahta.

Potom su ove kablove, svaki dužine približno 2,8 metara, natovarili u teretno vozilo, vlasništvo osumnjičenog D. R, prevezli ih u drugu ulicu i za 57.000 dinara prodali S. M, vlasniku jednog otpada sekundarnih sirovina, kod koga su kablovi i pronađeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com