Počela konferencija #NovaEnergija

Prijavljivanjem učesnika, a potom i žurkom dobrodošlice, danas je na Kopaoniku otvorena konferencija o Internet ekonomiji pod nazivom #NovaEnergija.

Od četvrtka, kada počinju predavanja, pa sve do nedelje, preko 1.000 učesnika ove konferencije biće u prilici da čuje i nauči, kako kažu okupljeni, sve o Internetu.

Nova Energija

Uvodno predavanje na konferenciji #NovaEnergija, u četvrtak od 10 časova i 15 minuta, održaće izraelski ambasador Josi Levi, nakon čega, u 10 i 45, počinje panel „Kalifornikacija regiona: Šta telekomunikacione kompanije mogu da učine za razvoj IT-sektora i ‘ekonomije znanja'“. Učesnici ovog panela su Radmilo Marković (Vreme), Nataša Kažić (Vip mobile), Milan Simić (Telekom Srbija) i Ivan Stojanović (Telenor).

U 11 časova i 55 minuta Igor Arih iz Ljubljane će održati „case study“ na temu „Od rock’n’rolla do dinamičnih komunikacija“.

Nebojša Valjić iz Vip mobile-a će u 12 časova i 30 minuta održati „case study“ na temu „4G: Koncept radio pristupne mreže četvrte generacije. Performanse i prva korisnička iskustva u Srbiji“.

Od 12 časova i 55 minuta na programu je panel „Digitalni marketing u eri analognih ‘decision makera'“. Uvodničar je Borislav Miljanović (Represent), moderatorka Nataša Kilibarda (Women in Technology), a učesnici Ivan Bildi (Marketing Online), Vladimir Aranđelović (Direct Media), Vladimir Zarić (Leo Burnet), Daniel Akerman (Degorian), Igor Božović (Executive Group), Rade Tričković (Httpool), Bojan Rendulić (Drive) i Aleksandra Radujko (New Media Team).

U 15 časova se nastavljaju predavanja – „case study“ drži Milan Šolaja iz Vojvodina ICT Cluster-a.

Od 15 časova i 30 minuta učesnici će moći da prate panel „IT Klaster: Šta činimo za Ekonomiju i šta Država može da uradi za nas“. Uvodničar je Vladimir Pavlov, sekretar za nauku i tehnološki razvoj AP Vojvodine, a moderator je Jasna Komatović (PRPepper). Učesnici ovog panela su Vladimir Prelovac (Devana Technologies), Srđan Krčo (DunavnEt), Ninoslav Rupčić (PSTech), Igor Đurić (Delta Holding), Marko Smiljanić (NIRI 4NL) i Milan Novaković (Microsoft Development Center Serbia).

Naredna dva predavanje su „one man show“. Prvo u 16 časova i 30 minuta nastupa Vuk Mirković iz Razor Communications-a, a potom od 17 časova i 20 minuta IT pravnik Žarko Ptiček zainteresovanima objašnjava šta sve u Srbiji može da se uradi sa startapima.

Odmah nakon Ptičeka sledi panel o startapovima – „Fama o startapu: Šta možeš da radiš u Srbiji, a šta definitivno ne“. Moderator je Irena Lalić iz Business Cafe-a, a učesnici su Darko Vidić (GreenDesing.rs), Igor Savić (Fabrika World), Milan Trbojević (Knjiški moljac), Dejan Pavluković (HelloWorld.com), Zvezdana Bajić (MyWorldTaxi), Filip Ljubičić (Balkan Tech) i Marko Mihailović (Šapica Pet Sitting).

Za sam kraj prvog dana na programu je „jedan na jedan“ sa vlasnikom Comtrade-a, Veselinom Jevrosimovićem.

Portal Ekonomske Vesti, kao jedan od prijatelja konferencije, svakodnevno će objavljivati intervjue i informacije sa Kopaonika.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com