Počele konsultacije sa 17 zaštićenih preduzeća

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Željko Sertić i njegovi saradnici razgovarali su danas, na odvojenim sastancima, sa rukovodstvima i sindikatima PEU Resavica i „Trajal korporacije“ iz Kruševca o poslovanju i rezultatima ovih preduzeća, kao i o planovima za naredni period.

sertić

U saopštenju Ministarstva privrede navodi se da je ovim započela serija sastanaka sa rukovodstvima i sindikatima 17 preduzeća u restrukturiranju u kojima je, odlukom Vlade Srbije, proces privatizacije odložen za najviše godinu dana.

Sertić je istakao da novog produžetka rokova za privatizaciju ove grupe preduzeća neće biti i da država više nema sredstava, a ni volje da podržava nerentabilna poslovanja.

Ova preduzeća imaju tržišni potencijal, ali doprinos i napor na pronalaženju rešenja i partnera moraju da ulože svi – rukovodstva, sindikati, radnici i država. Cilj je da dođemo do preciznog akcionog plana za rešavanje njihove sudbine, poručio je ministar.

On je najavio da će se sastanci sa svih 17 strateških preduzeća u narednom periodu održavati redovno, u cilju praćenja rezultata i kontrole ostvarivanja planova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com