Počeli razgovori sa MMF-om

Zvanični razgovori predstavnika Republike Srbije i misije Međunarodnog monetarnog fonda, a u vezi sa revizijom aranžmana vrednog 1,2 milijarde evra, počeli su danas plenarnim sastankom u Narodnoj banci Srbije.

„Tokom posete misije Međunarodnog monetarnog fonda, koju predvodi Zuzana Murgasova, biće razmotreni tromesečni rezultati u sprovođenju stendbaj aranžmana koji je Republici Srbije odobren 23. februara 2015. godine. Aranžman je zaključen iz predostrožnosti, što znači da Srbija ne namerava da koristi odobrena sredstva, ali ima mogućnost da ona budu iskorišćena u slučaju platnobilansnih potreba zemlje“, navodi se u saopštenju NBS.

Tokom razgovora, koji će trajati do 12. maja, biće razmatrana tekuća makroekonomska kretanja u Srbiji, izgledi za privredni rast, kao i sprovođenje dogovorenih mera monetarne politike, fiskalne politike u kontekstu fiskalne konsolidacije i mera strukturnih reformi. Sa misijom MMF, dodaje NBS, biće sagledana i realizacija obaveza za prvo tromesečje, predviđenih usaglašenim ekonomskim programom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com