Počeo farmaceutski kongres – Dani dobrih prilika

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i ambasador Turske u Srbiji Mehmet Kemal Bozaj otvorili su danas kongres turskih proizvođača i distributera lekova i kozmetike pod nazivom „Dani dobrih prilika“.

ljajić

Ljajić je tom prilikom ocenio da ova manifestacija ima višestruki značaj za odnose Srbije i Turske, ali i za poslovnu saradnju dveju zemalja.

Ovaj kongres je dobra prilika za susrete poslovnih ljudi iz pomenute oblasti, pri čemu otvara perspektivu za to da naša farmaceutska industrija može da sklopi poslovne ugovore i izvozi svoje proizvode na velikom turskom tržištu, rekao je on.

Prema njegovim rečima, organizacija kongresa je važna i zbog doprinosa razvoju turizma, bolje ekonomske saradnje i pospešivanja kongresnog turizma u Srbiji.

Verujem da je ovo najbolja preporuka za to da i kompanije iz drugih oblasti razmišljaju o organizaciji ovakvih skupova, poručio je potpredsednik Vlade.

Ljajić je, objasnivši da je reč o najvećoj kongresnoj manifestaciji u Srbiji ove godine, napomenuo da se godišnje kod nas održi 50 takvih skupova i da Srbija spada u 50 kongresnih destinacija u svetu.

On je istakao da su bilateralni odnosi Srbije i Turske praćeni dobrom ekonomskom saradnjom, uz očekivanje da će ova godina, što se tiče robne razmene, biti rekordna godina u bilateralnim i ekonomskim odnosima dveju zemalja.

Prema njegovim rečima, izvoz Srbije u Tursku je u prvih šest meseci porastao za 40 odsto u odnosu na prethodnu godinu, a uvoz za 22 odsto.

Potpredsednik Vlade je, poželevši učesnicima kongresa ugodan boravak u Beogradu, iskazao nadu da će što već broj turista iz Turske posetiti našu prestonicu u narednom periodu.

Bozaj je ukazao na činjenicu da veliki broj turista iz Srbije posećuje Tursku, i dodao da je cilj i da što veći broj građana Turske dođe u posetu Srbiji.

Prema njegovoj oceni, skup „Dani dobrih prilika“, koji organizuje turska kompanija „Hedef alijansa“, predstavlja dobru priliku za širenje poslovne saradnje.

Takođe, on je podsetio na to da se očekuje 2.500 posetilaca, i poručio da bi bilo dobro da ovakvih manifestacija u Srbiji bude što više.

Kongres, koji će trajati do 15. avgusta, važan je ne samo za domaću farmaceutsku industriju, već i zbog činjenice da je u pitanju najveći događaj u oblasti kongresnog turizma ove godine.

Na ovom skupu, koji se održava hotelu „Kraun plaza“ u Beogradu, proizvode će predstaviti 75 farmaceutskih kompanija, uz učešće više od 2.500 predstavnika apotekarskih lanaca iz Turske.

Skup turskih proizvođača i distributera lekova i kozmetike biće najveći kongresni skup do sada održan u Srbiji, pri čemu se manifestacija ovakvog tipa prvi put održava van Turske.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com