Političko-privredna delegacija Irana u septembru u poseti Srbiji

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je danas sa ambasadorom Irana u Srbiji Madžidom Fahimpurom o narednim koracima u cilju unapređenja ukupnih ekonomskih odnosa dveju zemalja.

iran

Ljajić i Fahimpur su tom prilikom konstatovali da su nakon postizanja sporazuma o nuklearnom programu između Irana i šest najvećih svetskih sila i relaksiranja međunarodnih sankcija prema toj zemlji stvoreni svi uslovi za intenziviranje ekonomskih odnosa Srbije i Irana.

Ambasador Irana je u tom cilju najavio da će Srbiju od 16. do 19. septembra ove godine posetiti velika političko-privredna delegacija Irana, koju će činiti predstavnici ministarstava poljoprivrede, industrije, rudarstva, trgovine, turizma i sporta, stručnjaci iz centralne banke, kao i poslovni ljudi iz privatnog sektora.

Fahimpur je istakao da će to biti prva poseta ovog tipa jednoj evropskoj državi nakon postizanja sporazuma o nuklearnom programu, što dovoljno govori o značaju koji Iran pridaje saradnji sa našom zemljom.

Ljajić i Fahimpur su izrazili očekivanje da će prilikom posete delegacije Irana biti zaključeni konkretni ugovori i poslovni aranžmani privrednika dveju zemalja.

Na sastanku je postignut dogovor i o tome da u novembru ove godine u Teheranu bude održana sednica Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju Srbije i Irana, tokom koje se očekuju novi dogovori o daljem unapređenju ukupnih odnosa, navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednika Vlade i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com