Politika AD tužila Politiku novine i magazini

Politika AD tužila je Politiku novine i magazini jer rukovodstvo PNM odbija da joj dostavi podatke o poslovanju neophodne za usvajanje Unapred pripremljenog plana reorganizacije, saznaje Udruženje novinara Srbije.

Politika AD, kao predlagač Unapred pripremljenog plana reorganizacije, zato nije mogla da dostavi Privrednom sudu u Beogradu procenu svoje imovine jer je „protivno zakonu bio onemogućen u postupanju imajući u vidu da rukovodstvo PNM nije htelo da primi zahtev i dostavi dokumentaciju kako bi Predlagač UPP izvršio i dostavio procenu vrednosti udela koji ima u PNM. Zahtev je poslat poštom, ali rukovodstvo PNM ignorisalo je dopis“, navodi se u dopisu Politike AD Privrednom sudu u koji je Udruženje novinara imalo uvid.

Privredni sud u Beogradu 13. decembra 2017. godine doneo je Rešenje o pokretanju prethodnog stečajnog postupka u Politici AD sa Unapred pripremljenim planom reorganizacije. Ročište na kome će se odlučivati o Unapred pripremljenim planu reorganizacije zakazano je za 9. mart 2018.

Politika AD je sa udelom od 50% suvlasnik PNM. Preostalih 50% od 2012. godine pripada Ist media grup čijeg krajnjeg vlasnika nadležni organi još nisu identifikovali.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com