Politika: Ništa još nije gotovo

Dnevni list Politika demantovao je u svom današnjem izdanju da je Adria media grupa postala vlasnik dela tog lista.

Politika

Kako tvrdi Politika, kompanija AMG otkupila je prava i potraživanja koje je nemački koncern VAC imao u preduzećima Politika novine i magazini, Politika štamparija, Politika AD, Dnevnik Vojvodina press i NID Novosti. Ali, time nije došlo do promene vlasničke strukture i kupovine udela, već je AMG „kupio samo potraživanja VAC-a“, zbog kojih Politika NM vodi sudski spor pred sudom u Esenu sa bivšim nemačkim suvlasnicima.

Nemački VAC prodao je svoj udeo u Politici NM u leto 2012. godine firmi Ist medija grupa iz Moskve, za koju je kasnije utvrđeno da je ćerka firma kompanije Farmakom šabačkog biznismena Miroslava Bogićevića.

Ceo predmet je kasnije upućen Državnom pravobranilaštvu kako bi se ispitala punovažnost tog kupoprodajnog ugovora, nakon čega je Komisija za zaštitu konkurencije donela odluku da zabrani Ist medija grupi bilo kakvu prodaju udela dok se postupak ne okonča.

Podsetimo, predsednik Adria media grupe Aleksandar Rodić izjavio je juče da je ta kompanija kupila sva prava i potraživanja od nemačke “Funken Medien Gruppe”, a prema i u vezi sa kompanijama Politika novine i magazini, Politika štamparija, Politika AD, Dnevnik Vojvodina Press i NID Novosti iz Beograda.

Inače, Adria Media Group izdaje dnevni list Kurir, 41 štampano izdanje magazina i nedeljnika, 24 digitalna izdanja i ima 720 zaposlenih u regionu.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com