Poslovna saradnja srpske avio-industrije sa Erbas grupom

U Privrednoj komori Srbije danas je održana konferencija „Erbas grupa – Dan dobavljača“ na kojoj su se predstavnici te vodeće vazduhoplovne kompanije susreli sa predstavnicima oko 40 kompanija iz srpske avio-industrije i Vojske Srbije, u nameri da u našoj zemlji pronađu dobavljače delova za svoje proizvode.

Gašić

U ime Vlade Republike Srbije na ovoj konferenciji su govorili ministri odbrane i privrede – Bratislav Gašić i Željko Sertić.

Gašić je tom prilikom istakao da je današnji susret okrenut ka budućnosti, naučnim i tehnološkim unapređenjima, razvoju industrije i osnaživanju poslovnih relacija sa međunarodnim partnerima.

On je naveo da će mnoštvo komparativnih prednosti pomoći Erbas grupi da u srpskim kompanijama prepozna dobre i uspešne saradnike za proširenje mreže svojih dobavljača.

Za našu stranu će saradnja sa ovom respektabilnom kompanijom doneti nova znanja i tehnologije, mogućnost unapređenja industrijske baze i, nadamo se, omogućiti povećanje izvoza kvalitetnih i konkurentnih proizvoda srpskih preduzeća, rekao je ministar.

On je ujedno izrazio nadu da će današnje aktivnosti doprineti osnaživanju saradnje, kao i uverenje da će Erbas grupa prepoznati srpske kompanije kao pouzdane buduće partnere i da će sledeća poseta rezultirati ozvaničenjem mnogih poslova.

Sertić

Sertić je istakao da je današnja konferencija potvrda da politika Vlade Srbije donosi konkretne rezultate, naglasivši da je pre samo nekoliko meseci bilo nezamislivo da kompanija poput Erbas grupe u srpskim firmama traži partnera.

Prema njegovim rečima, saradnja sa ovim evropskim i svetskim gigantom otvara velike mogućnosti za mala i srednja preduzeća u Srbiji.

Prisutnima su se obratili i potpredsednik Privredne komore Srbije Miroslav Miletić i v. d. direktora Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA) Nenad Bjelogrlić, dok je u ime Erbas grupe izlaganje imao potpredsednik kompanije i direktor za Kanadu, Evropu i Zajednicu Nezavisnih Država Marko Miklis.

U ime diplomatskog kora govorili su ambasador Savezne Republike Nemačke Aksel Ditman, ambasador Republike Francuske Kristin Moro i ambasador Kraljevine Španije Miguel Fuertes Suarez.

Skup je organizovala Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, a reč je o drugom susretu ove godine između domaćih privrednika i predstavnika ove kompanije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com