Priznanje MUP-u za implementaciju softvera za javne nabavke

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da je danas od strane nemačke kompanije za izradu softvera „SAP WEST BALKANS“ odlikovano bronzanom nagradom „SAP Qualitty Awards“.

MUP

U saopštenju se navodi da se nagrada odnosi na kvalitet implementacije projekta u delu promene poslovnih procesa.

SAP softver za javne nabavke Ministarstva unutrašnjih poslova obuhvata celokupan proces nabavke – od planiranja, izrade budžeta, sprovođenja postupka javne nabavke, do zaključenja ugovora, a to je prva aplikacija MUP-a koja je rađena na internet mreži.

Na sajtu ovog ministarstva uspostavljen je portal u formi elektronske nabavke, gde dobavljači mogu da se registruju i prate sve faze procesa javne nabavke.

Implementacijom softvera povećana je transparentnost i primena osnovnih načela javne nabavke koja se odnose na ekonomičnost i efikasnost postupka.

U planu je realizacija okvirnih sporazuma za nabavke, s obzirom na veliki broj organizacionih jedinica u MUP, gde će ponuđači po prvi put imati mogućnost dostavljanja elektronskih ponuda.

U skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, predviđa se i mogućnost uvođenja elektronskih licitacija, dodaje se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com