Prosečna plata u avgustu 44.630 dinara

Republički zavod za statistiku saopštio je danas da prosečna zarada isplaćena u avgustu ove godine iznosi 61.538 dinara, što je u odnosu na prosečnu zaradu isplaćenu u prethodnom mesecu nominalno manje za 1,8 odsto, a realno manje za 2,7 odsto.

dinari

U saopštenju se navodi da prosečna zarada bez poreza i doprinosa isplaćena u avgustu 2015. godine iznosi 44.630 dinara, pri čemu je u poređenju sa prosečnom zaradom bez poreza i doprinosa isplaćenom u julu nominalno manja za 2,1 odsto, dok je realno manja za 3 odsto.

Prosečna zarada isplaćena u avgustu ove godine nominalno je manja za 2,3 odsto, a realno je manja za 4,3 odsto, kada se uporedi sa prosečnom zaradom isplaćenom u istom mesecu prošle godine.

Prosečna zarada bez poreza i doprinosa isplaćena u avgustu nominalno je manja za 2,1 odsto, a realno je manja za 4,1 odsto, u odnosu na prosečnu zaradu bez poreza i doprinosa isplaćenu u avgustu 2014. godine.

Prosečna zarada isplaćena u periodu januar–avgust ove godine nominalno je manja za 0,8 odsto, a realno je manja za 2,2 odsto, u poređenju sa prosečnom zaradom isplaćenom u istom prošlogodišnjem periodu.

Prosečna zarada bez poreza i doprinosa isplaćena u periodu januar–avgust 2015. godine, kada se uporedi sa prosečnom zaradom bez poreza i doprinosa isplaćenom u istom periodu 2014. godine, nominalno je manja za 0,5, dok je realno manja za 1,9 odsto.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com