Puni kapaciteti na Staroj planini

Na Staroj planini je sezona u punom jeku, snega ima oko pola metra, a skoro svi kapaciteti su popunjeni.

Stara-planina-3

U Hotelu “Falkensteiner Stara planina”, popunjenost  u januaru mesecu 2015. godine, u toku praznika i zimskog raspusta bila je skoro 100% kapaciteta hotela.

stara-planina-hotel-falkensteiner-3

U ovom periodu je boravilo čak 37% gostiju iz inostranstva, sa značajnim porastom broja gostiju iz Bugarske, Rumunije i Rusije. Sličan trend se očekuje i u narednom periodu.

2014-hotel_sp

Na bazi ovakve sezone, iz hotela očekuju da će  do kraja marta 2015. godine ostvariti 28.000 noćenja, ili oko 40% više nego prošle godine u istom periodu.

Picture 863

Na Staroj planini su ove godine predviđeni brojni događani. Na osnovu kalendara takmičenja Skijaškog saveza Srbije velika čast ukazana je najmlađem, ali zasigurno najperspektivnijem Ski Centru Srbije i Balkana Staroj planini, gde će se u predstojećoj sezoni, održati više takmičenja : Prvenstvo Jugoistoka, Evrobalkan kup, dva IPC takmičenja i Prvenstvo Srbije, navodi se u saopštenju hotela “Falkensteiner Stara planina”.

gondola

Stara planina biće domaćin nekoliko takmičenja – u  januaru se održava Prvo međunarodno takmičenje paraolimpijaca u alpskom skijanju,  Prvenstvo regiona jugoistok, koje organizuje Ski klub Midžor iz Knjaževca. Tokom januara, na Staroj planini održavaju se dva takmičenja IPC i Alpski kup Srbije u disciplinama super veleslalom, veleslalom i slalom. Tradicionalni “Evrobalkan kup”, u organizaciji Ski kluba Niš, biće održan na Staroj planini 2. i 3. marta, dok će Skijaški savez Srbije, od 13. do 15. marta, organizovati Prvenstvo Srbije u super veleslalomu, veleslalomu i slalomu.

Picture 123

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com