Radovi na autoputu Niš–Priština u prvoj polovini 2017.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da bi radovi na deonici autoputa Niš–Merdare–Priština trebalo da počnu u prvoj polovini naredne godine.

Zorana Mihajlović

Mihajlović je u izjavi za Radio-televiziju Pink objasnila da se sa evropskim partnerima razgovara o načinu finansiranja radova, s obzirom na to da naša zemlja neće uzimati kredit za ovaj projekat.

Ona je navela da je za Srbiju izgradnja svakog puta značajna jer se upošljavaju domaći radnici i kompanije, uz napomenu da je na Koridoru 10 trenutno angažovano više od 500 kompanija i 25.000 radnika.

U Srbiji se, kako je precizirala, trenutno rekonstruiše 1.100 kilometara puta, dok će do kraja godine, odnosno početkom naredne, biti završen Koridor 10.

Vlada je takođe donela Zakon o ozakonjenju da bi pomogla građanima, jer od 1,5 milion nelegalno izgrađenih objekata 80 odsto čine kuće i stanovi koje nisu mogli da se legalizuju, predočila je Mihajlović.

Prema njenoj oceni, postupak legalizacije u lokalnim samoupravama se dobro odvija, što će omogućiti građanima da do kraja ove ili sredine naredne godine postanu vlasnici svojih stanova i kuća.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com