Radulović: Upozoravamo – sprema se poklanjanje vojvođanske zemlje krupnom kapitalu

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ optužio je srpskog premijera Aleksandra Vučića da priprema zakon koji će omogućiti stranim firmama da po povlašćenim uslovima kupuju plodnu srpsku zemlju.

radulović

Saopštenje prenosim u celosti:

„Kabinet premijera Aleksandra Vučića priprema izmene Zakona o poljoprivrednom zemljištu da bi omogućio da se velikim, stranim firmama pod povlašćenim uslovima preda plodna državna zemlja, direktnom pogodbom sa Vladom Republike Srbije.

Izmene zakona ne priprema ministarstvo poljoprivrede, već na njima radi Vučićev šef kabineta Ivica Kojić, bivši šef kabineta Mlađana Dinkića. Uvodi se pojam prvenstva zakupa poljoprivrednog zemljišta za firme na 30 godina, po odluci vlade u direktnoj pogodbi. Ako ove izmene zakona prođu, biće omogućeno izdavanje do 30% državne zemlje u svakoj opštini u Srbiji.

Sve ovo se namešta za dolazak velike nemačke mesne industrije „Tenis“, koja bi trebalo da dobije velike površine državnog zemljišta, govori se o preko 15.000 hektara, za potrebe svojih budućih farmi Vojvodini. Našim građanima će ostati jeftina radna mesta.

Zašto su Vučiću važniji strani investitori i krupan kapital od domaćih paora? I domaći paori znaju da podignu farme i tove svinje, naročito pod tako povoljnim uslovima koje premijer priprema za strance. Iskustvo nas uči, da iz svih ovakvih tajnih dilova i direktnih pogodbi stoji korupcija.

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ upozorava da se ovakvim izmenama zakona nastavlja sa razvijanjem modela korupcije kojima se hrani partokratska vlast naprednjaka, podjednako kao što je to radila partokratija demokrata. Nastavlja se velika pljačka državne imovine i uništavanje domaćih poljoprivrednika i poljoprivrednih gazdinstava koji bi, uz iste podsticaje koji se daju strancima, postali stub ekonomskog razvoja.

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ nizom tribina „Ne damo zemlju ispod žita“ po Vojvodini pokušava da spreči pljačku vojvođanske zemlje.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com