Radulović: Utvrditi krivičnu odgovornost za Infostan

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ podneo je Predstavku glavnom tržišnom inspektoru sa zahtevom da izvrši inspekcijski nadzor kod JKP Infostan Beograd i da inicira utvrđivanje krivične odgovornosti za, kako tvrde, prevaru tešku više od milion evra mesečno.

Dosta je bilo

Saopštenje prenosimo u celosti:

„Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović” podneo je Predstavku glavnom tržišnom inspektoru sa zahtevom da izvrši inspekcijski nadzor kod JKP “Infostan” Beograd i da inicira utvrđivanje krivične odgovornosti za prevaru tešku više od milion evra mesečno.

“Infostan” je, nezakonito i neosnovano, stanovnicima glavnog grada, uz septembarski račun za komunalne usluge, ubacio stavku “osiguranje domaćinstva” u iznosu od 200 dinara i to na prevarantski način, kao da je u pitanju redovna obaveza građana, a ne dobrovoljno osiguranje.

Naknadno je utvrđeno da ta stavka uopšte nije obavezna, ali to građanima nigde nije navedeno, čime su oni dovedeni u zabludu da i ovu stavku, kao sve druge na računima JKP “Infostan” moraju platiti.

Dodavanje “neobaveznih” stavki na obavezan račun za komunalne usluge teško može biti slučajno. Pre će biti da je reč o smišljenom i organizovanom zavlačenju ruke u džep stanovnicima glavnog grada.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je štampanje novih uplatnica “Infostana”. Postavlja se pitanje ko će platiti novo štampanje.

JKP “Infostan” ima 650.000 korisnika i naplatom iznosa od 200 dinara, sliva se u jednu kasu 130 miliona dinara ili više od milion evra mesečno.

Smatramo da ovde ima elemenata i za pokretanje sudskih postupaka protiv odgovornih lica i tražimo od tržišne inspekcije da ih inicira. U izboru jedne privatne osiguravajuće kuće koja se nameće građanima očigledno ima elemenata korupcije.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com