Radulović: Vučić hoće da bude vrhovni sudija, grafolog i finansijski forenzičar

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ optužio je premijera Aleksandra Vučića da je prekoračio ustavna ovlašćenja jučerašnjom ocenom da su novinarski dokazi o tome da je gradonačelnik Beograda Siniša Mali kupio 24 stana na bugarskom primorju „besmislica i notorna laž“.

Dosta je bilo

Saopštenje prenosimo u celosti:

„Premijer Aleksandar Vučić je svojom jučerašnjom ocenom da su novinarski dokazi o tome da je Siniša mali kupio 24 stana na bugarskom primorju „besmislica i notorna laž“ ponovo prekoračio granicu pristojnosti i ustavnih ovlašćenja. Neprihvatljivo je da se premijer ponaša kao vrhovni sudija, islednik, grafolog i finansijski forenzičar istovremeno, a to mu nije prvi put.

Premijer je, uhvaćen u raskoraku između želja i nesumnjivo optužujućih činjenica, dao kontradiktornu ocenu – prvo je rekao da „to nije njegov potpis“, misleći na Sinišu Malog, a zatim je optužio novinare da ne znaju šta je to biti „konsultant“. Ili nije potpis Siniše Malog ili Mali nije bio konsultant, a sva je prilika da je i jedno i drugo, kao i da je bio mnogo više od konsultanta kad je potpisivao kupoprodajne ugovore.

Aleksandar Vučić je ulogu vrhovnog sudije, islednika i grafologa preuzimao i u slučajevima firme Asomakum i Andrej Vučić, pada helikoptera i incidenta na Paradi ponosa. Smatramo da je u pitanju opasan manir koji prerasta u državnu praksu.

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ ohrabruje odluku Agencije za borbu protiv korupcije da ispita dokaze novinarske istraživačke mreže KRIK o tome da li je Siniša Mali istovremeno bio savetnik prvog potpredsednika Vlade, a zatim gradonačelnik Beograda, i direktor, odnosno konsultant privatne ofšor kompanije koja je kupila 24 stana na bugarskom primorju.

Zahtevamo da Poreska policija takođe uradi svoj deo posla i otkrije odakle dolazi novac kojim su ti stanovi kupljeni i ko stoji iza kupca, posebno zato što je većina stanova, po navodima KRIK-a, kupljena od firme iza koje stoji Srđan Dabić, bivši direktor srpskog ogranka Lukoila koji je kupio Beopetrol. Tu kupovinu je Savet za borbu protiv korupcije označio kao koruptivnu, a Siniša Mali je zastupao državu u tom poslu.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com