Radulović: Zaustaviti rodbinsko zapošljavanje u Srbijašumama

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ podneo je predstavku Agenciji za borbu protiv korupcije sa zahtevom da se utvrdi da li je u JP Srbijašume bilo zapošljavanja po rođačkoj liniji.

Dosta je bilo

Saopštenje prenosimo u celosti:

„Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović” podneo je predstavku Agenciji za borbu protiv korupcije sa zahtevom da utvrdi da li je u Javnom preduzeću Srbijašume bilo zapošljavanja po rođačkoj liniji.

Pokret je dostavio i anonimno pismo u kome se iznose precizni detalji koji ukazuju na nepotizam i da je predsednik Nadžornog odbora ovog javnog preduzeća i funkcioner SNS zaposlio svoju rođaku sredinom ove godine.

U JP Srbijašume se godinama zapošljavaju partijski kadrovi, uža i šira rodbina političara i funkcionera koji rukovde tim preduzećem, a preduzeće se tretira kao partijski plen i izvor “de luks” socijalne pomoći nesposobnim partijskim kadrovima i njihovim rođacima.

Na kraju 2013. godine to preduzeće je imalo stalno zaposlenih 3.240 radnika i veći broj partijskih radnika angažovanih na određeno vreme i kroz formu različitih ugovora.

U članu 27 Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije navodi se da « Funkcioner ne sme da koristi javnu funkciju za sticanje bilo kakve koristi ili pogodnosti za sebe ili povezano lice”.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com