Radulović: Vučić poklanja građevinsko zemljište tajkunima

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ upozorio je javnost da novi zakon o konverziji zemljišta omogućava da građevinsko zemljište iz „pljačkaških privatizacija“ bude poklonjeno privatizatorima.

dosta je bilo

Saopštenje prenosimo u celosti:

„Zakon o konverziji zemljišta koji je usvojila Skupština Srbije omogućiće da građevinsko zemljište iz pljačkaških privatizacija bude poklonjeno privatizatorima. Umesto da budu procesuirani u predmetima 24 sporne privatizacije, privatizatori će biti nagrađeni najvrednijim poklonom: građevinskim zemljištem, i to bez naknade. Radi se o poklonu vrednom više milijardi evra.

Orvelovski nazvan “Zakon o pretvaranju prava korišćenja u pravo svojine na građevinskom zemljištu uz naknadu” sadrži član 6 po kome će građevinsko zemljište iz svih pljačkaških privatizacija biti poklonjeno privatizatorima bez naknade. Ovaj član se odnosi na sve pljačkaške privatizacije sprovedene u poslednjih 10 godina, od kojih su najbolji primeri Luka Beograd i mnogobrojne parcele do kojih su došle razne Delte.

Jedan od glavnih predmeta pljačkaške privatizacije bilo je najvrednije građevinsko zemljište. Društvena preduzeća koja su kupovana da bi se tajkuni domogli zemljišta imala su samo pravo korišćenja, a ono je i dan danas jedno nedefinisano pravo koje ne možete da prodate ili da na osnovu njega gradite. Zbog toga je, u knjigama svih društvenih preduzeća, vrednost prava korišćenja bila 0 (nula) dinara. Privatizatori su, u sprezi sa korumpiranom partokratijom, privatizovali sva preduzeća koja su imala pravo korišćenja na najvrednijem građevinskom zemljištu, praktično bez ikakve naknade. Sada im Vučić, bez naknade, pretvara to nedefinisano pravo korišćenja u svojinu.

Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović” zahteva da se izbaci sporni član 6.

Pokret zahteva da Aleksandar Vučić javno podnese izveštaj o stanju u predmetima 24 sporne privatizacije koje je gromoglasno najavljivao dok je dolazio na vlast. Pokret zahteva da Aleksandar Vučić otvori javnu raspravu o “Zakonu o poreklu imovine” i da se taj zakon donese pre bilo kojih novih zakona. Dosta je bilo pljačke.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com