Razvojem putne infrastrukture do novih investicija

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na otvaranju deonice autoputa na Koridoru 10 od Grabovnice do Grdelice da je završetak ove moderne saobraćajnice značajan za dolazak investitora u Srbiju i otvaranje novih radnih mesta.
vučić
Vučić je tom prilikom naglasio da je puštanje u saobraćaj pomenute deonice puta, u dužini od 5,6 kilometara, za građane Leskovca, Grdelice, Jablaničkog i Pčinjskog okruga važno zbog pokretanja novih investicija u tom delu zemlje.
On je izneo podatak da je u svakom trenutku na izgradnji ove deonice radilo 400 radnika, a bilo je angažovano 49 podizvođača iz Srbije.
Za godinu dana biće završen ceo Koridor 10 kroz Srbiju, s obzirom na to da je preostalo da se okončaju radovi na približno 25 kilometara autoputa kroz Grdeličku klisuru, naglasio je premijer i iskazao zahvalnost Svetskoj banci zbog povoljnog kredita za izgradnju deonica na Koridoru 10.
Vučić i potpredsednik Vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović provozali su se autobusom, u društvu predstavnika medija, delom deonice Grabovnica–Grdelica.
Puštanju u saobraćaj prisustvovao je i generalni tehnički direktor kompanije „Terna“, koja je izvođač radova, Georgios Perdikaris i direktor „Koridora Srbije“ Dmitar Đurović.
Radovi su finansirani kreditom Svetske banke, a završeni su mesec i po dana pre ugovorenog roka.
Glavni izvođač radova je grčka kompanija „Terna“, koja je gradila i deonicu Koridora 10 od Vladičinog Hana do Donjeg Neradovca, dužine 26,3 kilometra, koja je puštena u saobraćaj u novembru prošle godine.
Vrednost radova za obe deonice, koji su počeli u aprilu 2012. godine, iznosi više od 100 miliona evra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com