Redžepović: Odbio sam poligraf jer nisam kriminalac

Urednik portala Teleprompter Danilo Redžepović izjavio je da je odbio poligrafskog ispitivanje zato što nije kriminalac.

Teleprompter

On je rekao da bi jedini cilj takvog ispitivanja bio da otkrije izvor koji mu je dostavio informacije, prenosi Tanjug.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je ranije danas da je Redžepović, koji je saslušan u sredu uveče, odbio poligrafsko ispitivanje.

Teleprompter je u sredu objavio transkript telefonskog razgovora liders DS Bojana Pajtića sa Lidijom Udovički, sestrom potpredsednice vlade Kori Udovički, na osnovu kojeg Pajtić tvrdi da je prisluškivan.

Redžepović je u izjavi dostavljenoj medijima naveo da je Stefanović činjenicu da je odbio poligrafsko ispitivanje u javnosti „spinovao kao indirektni dokaz da je on kriminalac“, i najavio da će, „ukoliko Stefanović nastavi da iznosi gnusne optužbe na njegov račun, biti primoran da ga tuži, kao i sve ostale“.

„Da li sam ja najveći bandit u ovoj državi, jer sam objavio transkript razgovor koji se njemu lično ne dopada? Nije bilo dovoljno što je izneo mišljenje da predmetni dokument nije potekao iz službi bezbednosti, pa je morao da me vređa na najbrutalniji način“, rekao je Redžepović.

Govoreći o saslušanju u policiji od sinoć, Redžepović tvrdi da je ono trajalo tri sata, a ne 20-ak minuta kako mu je inicijalno predočeno.

Saslušanje je, tvrdi, bilo svojevrstan čin psihičkog maltertiranja, prilikom kojeg su mu postavljali isto pitanje „Ko mu je dostavio informacije“.

„Ministar Stefanović je namerno zaboravio da saopšti da nisam potpisao zapisnik, jer je službenica MUP-a, kako mi je rekla, po nalogu tužioca morala da obriše deo mog iskaza, jer se njemu nije dopao. Ona je u jednom trenutku otišla iz kancelarije na 15 minuta, a kada se vratila, saopštila mi je da joj je tužilac naredio da obriše jedan deo moje izjave“, tvrdi Redžepović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com