Regionalna saradnja preduslov za ekonomski napredak

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas u Mostaru poziv državnicima i privrednicima regiona na uklanjanje nepotrebnih prepreka među državama ovog dela Evrope, i izrazio spremnost Srbije da razgovara o svemu što opterećuje ekonomske odnose.

vučić

Vučić je, na svečanom otvaranju 19. međunarodnog sajma privrede „Mostar 2016“, podsetio na to da najveći potencijal za ekonomski rast leži u saradnji u regionu, i dodao da će Srbija dati sve od sebe da se očuvaju i unaprede prijateljski odnosi među zemljama u ovom delu Evrope.

Premijer je naglasio da je naša zemlja spremna da razgovara o ukidanju brojnih privrednih barijera, uz napomenu da nema potrebe da bilo čiji kamioni stoje po četiri ili pet dana na granici Srbije i Bosne i Hercegovine.

On je podsetio na to da je Bosna i Hercegovina za Srbiju treća izvozna destinacija i četvrti spoljnotrgovinski partner, i podvukao da sa tom zemljom postoji stalni rast u razmeni, kao i da Srbija želi da u narednom periodu dalje unapređuje tu saradnju.

Vučić je istovremeno naglasio da su sve zemlje regiona na putu evropskih integracija, u procesu koji će, kako je istakao, svima doneti dobro.

Takođe, on je podsetio na to da je Mostar grad Alekse Šantića, i izrazio uverenje da će Hrvati, Bošnjaci i Srbi umeti da opredele svoju budućnost mnogo bolje i drugačije nego što je to bilo prethodnih 75 godina.

Želim im zajedništvo, mir i punu stabilnost, a mi ćemo dolaziti da kupujemo i da mnogo toga zajednički uradimo, poručio je Vučić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com