Rekonstrukcija „Sava centra” šansa za razvoj kongresnog turizma

Grad Beograd planira da revitalizuje „Sava centar” kako bismo privukli više gostiju u srpsku prestonicu i omogućili održavanje većeg broja kongresa, izjavila je sekretarka za privredu Tijana Maljković nakon sastanka u Starom dvoru na kome je bilo reči o potencijalnim modelima rekonstrukcije i revitalizacije tog javnog preduzeća.

Sava centar

„Cilj sastanka je bio da predočimo da imamo u planu osnivanje radnog tela, radne grupe, koja će se baviti „Sava centrom”, i to u najskorije vreme. Ideja je da revitalizujemo taj objekat kako bismo mogli da privučemo što više gostiju i kako bismo mogli da imamo veći broj kongresa. Sve se to radi u skladu sa ciljevima turističke privrede jer je poenta da „Sava centar” radi zajedno sa njima. Radno telo bi bilo sačinjeno od predstavnika nadležnih institucija kako bismo mogli zajedno da razmotrimo koji način revitalizacije je najidealniji i kako sa tim da krenemo što pre“, istakla je Tijana Maljković.

Osim predstavnika Grada Beograda sastanku su prisustvovali i pomoćnica ministra za trgovinu, turizam i telekomunikacije Renata Pindžo, predstavnici Kongresnog biroa Beograda i Srbije, kompanije „Er Srbija”, Udruženja hotelijera i restoratera Srbije, Turističke organizacije Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com