Sa kim se savetuje Aleksandar Vučić kad u naše ime pregovara?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je večeras savetovao samom sebi da prihvati „novi pregovarački okvir“ koji su još pre 60 dana formulisali Nemačka i Francuska, a sad je postao platforma tkz „petorke“.

Ovaj „novi pregovarački okvir“ prihvatile su sve članice Evropske unije čak i one koje nisu priznale nezavisnost Kosova jer su ih uverili, rekao je Vučić, da u tom papiru direktnog priznavanja nezavisnosti Kosova.

On nije rekao da li je Srbija medju prijateljskim zemljama, na kojima toliko insistira, radila i lobirala protiv rešenja koja joj ne idu na ruku. I kako je to činila.

Ako se taj „novi pregovarački okvir“ ne prihvati, pripretio nam je Aleksandar Vučić, doći će do prekida prijema u EU – integracije, zaustavljanja i povlačenja investicija i doći će do sveobuhvatnih mera protiv Srbije u političkom i ekonomskom smislu.

Desetak minuta kasnije, Vučić je rekao da bi nam prvo ukinuli bezvizni režim sa EU i da bi onda na njega nasrnuli oni koji su navikli da za vreme vikenda uživaju u Beču, Rimu, Parizu…

Nazivajući neidentifikovane gradjane Srbije „davaocima tudje krvi“, Vučić je te neidentifikovane gradjane optužio da se zalažu za zamrznuti konflikt koji je, po njegovom mišljenju, loš za Srbiju za koju je najbolje da radi na komprimisnom rešenju.

„Nama je potreban mir s Albancima, nama je potreban odgovoran pristup“, rekao je Vučić.

Dakle, u nepovezanom izlaganju u kome je vredjao i diskreditovao zamišljene unutrašnje neprijatelje Srbije, Vučić nije javnosti jasno saopštio o čemu se tu u stvari radi.

„Ne mogu da govorim o svim detaljima ovde“, rekao je Vučić, a nije objasnio ko ga je ovlastio da sam pregovara o tako važnim stvarima i ko mu je zabranio da javnost izvesti o tome šta je u tim pregovorima prihvatio.

„Grčevito sam sam morao da donesem odluku jer su oni rekli moraš sad da kažeš i ja sam rekao šta mislim da može, a šta mislim da ne može. Rekao sam šta je to što ću preuzeti na sebe, a šta je ono prema čemu izražavam duboku rezervu“, rekao je Vučić.

„Ja nisam ništa loše uradio, samo sam se borio dok su se neki drugi skijali u Sloveniji“, rekao je Vučić.

On je rekao da će možda biti više uključeni parlament i vlada, a „možda i narod i svi drugi“, a pomenuo je i Srpsku pravoslavnu crkvu i sve druge verske zajednice.

Iako se do juče uveravalo da će o ovome odlučiti gradjani na referendumu, Vučić je večeras rekao da će biti pitan “ možda i narod“ , „eventualno i narod“.

 

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com