Savet roditelja traži rekonstrukciju dogadjaja u OŠ Vladislav Ribnikar

Savet roditelja u beogradskoj OŠ „Vladislav Ribnikar“ zatražio je rekonstrukciju dogadjaja od 3.maja 2023.godine, kada je u toj školi ubijeno 9 i radjeno 7 osoba, objašnjenje kako se to dogodilo i izveštaj o tome kako teče istraga i u kojoj je fazi.

„Roditelji to moraju da znaju“, saopštio je taj Savet nakon sinoćnjeg višečasovnog sastanka, a prenose beogradski mediji.

Zahteve, koje je u potpunosti prihvatio Savet roditelja, formulisali su roditelji iz VII – 2, razreda u kome se tragedija dogodila.

Roditelji su zatražili da im se stručno objasni šta će biti sa dečakom, koji je zločin počinio, i u kom su statusu njegovi roditelji.

Kod dece postoji veliki strah da će oni biti  na slobodi, saopštio je Savet.

Oni su zahtevali tim psihologa i psihijatara, koji će redovno raditi sa decom iz VII – 2 bez učešća školskog pedagoga i psihiloga, a radi obezbedjivanja nepristrasnosti.

Ako se odluči da se školska godina nastavi za decu iz odeljenja VII – 2, mora se naći način da oni ne ulaze u školu na veliki ulaz, već da nastavu imaju u nekoj od učionica na malom ulazu.

Savet roditelja takodje traži da se utvrdi odgovornost ljudi koji su izneli u javnost spisak sa imenima dece iz VII – 2 odeljenja, koji je obišao svet, kao i slike roditelja i dece, i da taj postupak bude sankcionisan u skladu sa Zakonom.

Savet roditelja OŠ „Vladislav Ribnikar“ predložio je da se škola kompletno renovira do 1.septembra 2023.godine.

Pomoćnik ministra prosvete Milan Pašić za RTS je izjavio da će za rekonstrukciju OŠ „Vladislav Rubnikar“ biti izdvojeno 7 miliona evra.

Učionica, u kojoj se tragedija dogodila, ostaće zatvorena i namera je da bude pretvorena u neke vrste memorijalnog dela ove ustanove.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com