Sertić: FAP neće otići u stečaj

Ministar privrede Željko Sertić obećao je radnicima FAP-a da 31. maja neće otići u stečaj.

Sertić

„Imam sve elemente u rukama da kažem radnicima FAP-a da sam uveren da 31. maja FAP nece otići u stečaj“, rekao je Sertić gostujući u Kažiprstu B92.

Prema njegovim rečima, radnici pribojskopg FAP-a su svesni kakva rešenja postoje za tu fabriku i o njima će svi zajedno raspravljati na večerašnjem sastanku.

Kako je istakao, resorno ministarstvo veruje da FAP ima budućnost.

„Mi smo cele godine pregovarali sa SISU, i dalje pregovaramo, ali sada imamo i jednu zainteresovanu kompaniju iz regiona koja bi želela da kupi delove“, rekao je on i dodao da se drugi deo strategije za FAP odnosi na saradnju sa Ministarstvom odbrane da se pokuša napraviti novo preduzeće.

Sertić je tako odbacio tvrdnje da su pregovori sa finskom kompanijom SISU propali i dodao da „nije lako boriti se sa radnicima i da je pritisak veliki“.

„Pregovori nisu propali, iz SISU su stavili pred nas zahteve kao što su 30 miliona dolara podsticaja što nije bilo u skladu sa zakonskim rešenjima, a moramo da imamo i neku vrstu garancija za to“, rekao je Sertić.

Ministar ističe i da je premijer više od 40 puta razgovarao sa radnicima i sindikatima i da nema problem da ode ponovo u kompaniju, ali da mora da ponese tamo i rešenje.

Sertić kaže da će država probati da proda FAP u celine i da se za delove nađu partneri kada se objavi javni poziv.

Međutim, ističe da to nije dovoljno za Priboj.

„Ukoliko ne obezbedimo posao za neki veći broj radnika dole nismo ništa uradili. Mi radimo zajedno sa radnicima, predstavncii sindikata su uključeni u razgovore sa potencijalnim partnerima. Nije lako pregovarati sa stranim investitorima, kao ni sa privatizacionim savetnicima“, kaže on.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com