Sertić: Nisam u ličnom sukobu sa Šubarom

Ministarstvo privrede demantovalo je navode dosadašnjeg direktora Agencije za privatizaciju Ljubomira Šubare da je smenjen zato što je bio u ličnom sukobu sa ministrom Željkom Sertićem.

Sertić

Saopštenje prenosimo u celosti:

„Tri nedelje uoči odluke Vlade Srbije da direktora Agencije za privatizaciju udalji sa čelne pozicije Ljubomir Šubara nije ni u jednom od brojnih novinskih tekstova, iskoristio priliku da sa pozicije direktora iznese optužbe koje saopštava danas. Umesto toga, spekulacije koje su mediji prenosili o navodnom sukobu ministra privrede i direktora Agencije za privatizaciju, a nastale iz takozvanih anonimnih izvora, poklapaju se sa onim što danas govori gospodin Šubara. Jednio novo što je javnost danas mogla da čuje je to, da gospodin Šubara smatra – „Agencija, to sam ja“. Baš zato što Ministarstvo privrede neće da dozvoli da efikasnost Agencije i završetak procesa privatizacije budu izjednačeni sa nezadovoljavajućim radom gospodina Šubare, pokrenulo je postupak za njegovo udaljenje sa mesta direktora.

Ministarstvo privrede ponovo ističe da je zatražilo udaljenje Ljubomira Šubare sa mesta direktora Agencije za privatizaciju zbog brojnih propusta u radu. Agencija nije radila ažurno u korist investicija, nastavila je dugogodišnji inertan rad i za proteklih devet meseci Šubarinog mandata. Jednom rečju, uprkos nastojanjima Ministarstva privrede, u skladu sa strateškom orjenatacijom Vlade da se na privatizaciji preduzeća radi predano, Agencija se pokazala krajnje neefikasnom. Za takav nerad odgovornost je morala da se traži od direktora.Zato je Ministarstvo privrede, u skladu sa svojim nadležnostima, zatražilo pokretanje postupka o udaljenju do okončanja postupka za utvrđivanje postojanja razloga za razrešenje. Ovaj zahtev Ministarstva privrede Vlada Srbije podržala je jednoglasno.

Umesto, da se u zakonski predviđenoj proceduri izjasni o rešenju Vlade o udaljenju, gospodin Šubara je izabrao medijski spektakl u kojem nastavlja, ovog puta pod svojim imenom, sa spekulacijama, kontradiktornim i neutemeljenim optužbama kojima želi da prikrije sopstvenu odgovornost.

Ministarstvo privrede očekuje da gospodin Šubara, u skladu sa sopstvenim tvrdnjama da je veliki poštovalac zakona, pripremi izjašnjenje na primedbe u zakonski prediđenom roku. To je jedini mogući pravni put kojim posle odluke Vlade Srbije udaljeni direktor može da ide.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com