Sindikat: Vlada da započne pregovore sa Fijatom

Predsednik Samostalnog saveza Fijat automobili Srbija Zoran Marković izjavio je za Ekonomske Vesti da očekuje od Vlade Republike Srbije da postavi lice koje će pregovarati sa Fijatom o proizvodnji novog modela u fabrici u Kragujevcu.

Fijat

„Od Vlade očekujemo, ili da prvo postavi lice koje će da pregovara sa vrhom kompanije ili, za početak, da postavi organe Nadzornog odbora, što mi još uvek nemam. Predsedavajući Nadzornog odbora Miloš Petrović od 24. decembra ne može da obavlja tu funkciju zbog sukoba interesa. Neko iz Vlade treba da sedne sa predstavnicima kompanije, tačnije sa gospodinom Serđom Markionijem, i pokrene početak procesa za dobijanje novog modela“, rekao je Marković.

On ističe da su šanse za pokretanje proizvodnje novog modela „vrlo dobre“.

„Premijer Aleksandar Vučić je, kad je bio kod nas u Kragujevcu, rekao da je 10 puta razgovarao o fabrici, ali on razgovara sa ambasadorima, sa Vladimirom Putinom… Mi nemamo informacija da je neko sa gospodinom Markionijem razgovarao na tu temu, zbog toga se i ja stalno oglašavam“, kazao je Marković.

On je juče saopštio da oko 3000 radnika u fabrici u Kragujevcu neće raditi od 24. februara do 7. marta zbog nedostatka posla.

One thought on “Sindikat: Vlada da započne pregovore sa Fijatom

  • 25. feb. 2016 at 22:52
    Permalink

    Pa sta ocekujte i dalje preko budzeta da mi gradjani finansiramo fijat, nece moci gospodo ,ako ne mozete da se izdrzavate od proizvonje ,katanac kao i za ostale.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com