Škola Vladislav Ribnikar:Nova direktorka, rekonstrukcija, izvinjenje ministra

­Kako su preneli beogradski mediji, danas je imenovana v.d direktorka Ogledne osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ – to je učiteljica Andjela Petrović, koja je dosad radila u Osnovnoj školi „Danilo Kiš“.

Andjela Petrović je zameniti Snežanu Knežević, koja je funkciju direktora te škole obavljala u čak pet mandata, prenele su beogradske „Novosti“.

Imenovanju v.d direktorke prethodila je smena školskog odbora i postavljanje privremenog organa od pet članova.

Ranije je odlučeno da će Ogledna osnovna škola „Vladislav Ribnikar“ i posle masakra koji je u njoj izvršen 3.maja ove godine nastaviti sa radom po dosadašnjem oglednom modelu.

Ministar za javne investicije u Vladi Srbije Marko Blagojević za 6.juli je najavio početak radova na ograničenoj rekonstrukciji škole, sa ulazom iz ulice Svetozara Markovića, kako bi od septembra, dakle za manje od dva meseca, deca mogla da prate nastavu u pristojnim uslovima.

Blagojević je rekao da će u ovu ograničenu rekonstrukciju škole biti uloženo 18 miliona dinara.

Za to vreme, masakr u Oglednoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, za koji pravo još ne znamo da li se mogao predvideti i sprečiti, povod je za sve nove i nove političke tenzije i ispade.

Najnoviji je ispad s tim u vezi okončan javnim izvinjenjem ministra državne uprave i lokalne samouprave gradjanima koji su se osetili povredjeni, a predsedniku države i Vladi Republike Srbije zbog neprijatnosti koje im je napravio.

Naime, Martinović je u Narodnoj skupštini Republike Srbije rekao da vlast u Srbiji zbog masovne pogibije dece u Oglednoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“  i u Mladenovcu napadaju poslanici koji nemaju dece.

„Hoćete da nabrajam ko od vas niti je u braku, niti ima decu, nego umesto dece hrani kuče, hrani mače, zlatnu ribicu. Kako vas, bre, nije sramota“, rekao je Martinović.

Posle burne reakcije opozicionih poslanika, koji su tražili da Martinović napusti sednicu jer poslanicima prebrojava decu, ministar je uputio javno izvinjenje :

„Izvinjavam se svim ljudima u Srbiji koji su se osetili povredjenim mojim govorom na sednici Narodne skupštine održanoj 4.jula 2023.godine.

Nisam imao nameru da uvredim gradjane Republike Srbije, koji nemaju ili ne mogu da imaju decu, te smatram da je moj govor protumačen na potpuno pogrešan način.

Žao mi je ako je bilo koga moj govor povredio i naneo mu bol.

Izvinjavam se predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Republike Srbije zbog neprijatnosti koju su imali usled mog govora.

Žao mi je jer sam ponet emocijama dozvolio sebi da kažem nešto što je moglo da se protumači na različite načine. Oni koji su pogrešno protumačili moj govor, tvrde da sam rekao nešto što nikada ne bih pomislio da kažem. Ali kako kaže stara izreka :Čovek je gospodar neizgovorene reči, a sluga, izgovorene“.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com