Skupština: Nova zaduživanja i poskipljenje struje

Narodna skupština Srbije ratifikovala je danas dva sporazuma o zajmu sa Međunarodnom bankom za obnovu i razvoj u ukupnom iznosu od 124,5 miliona evra i usvojila izmene Zakona o akcizama.

skupština

Sporazumom o zajmu za razvoj i restrukturiranje preduzeća SOE-DPL predviđeno je da se Srbija zaduži kod Međunarodne banke za obnovu i razvoj u iznosu od 88,3 miliona evra na period od 20 godina, sa grejs periodom od osam godina.

Sporazumom o zajmu za projekat unapređenja zemljišne administracije u Srbiji predviđeno je da naša zemlja dobije pozajmicu u iznosu od 36, 2 miliona evra, na period od 15 godina, sa grejs periodom od četiri godine.

Poslanici su usvojili i izmene Zakona o akcizama, kojima se od 1. avgusta uvodi akciza na električnu energiju od 7,5 odsto.

Izmenama ovog zakona uvedene su i akcize na tečnost za punjenje električnih cigareta, kao i akcize na nesagorevajući duvan, takozvani bezdimni duvan.

Skupština je potvrdila i konvencije o zajedničkom tranzitnom postupku i o pojednostavljenju formalnosti u trgovini robom, kao i sporazume Srbije sa Moldavijom o ukidanju viza za državljane dveju zemalja i sa Finskom o bavljenju plaćenim poslovima članova porodice zaposlenih u njihovim diplomatskim misijama, konzularnim predstavništvima ili misijama pri međunarodnim vladinim organizacijama.

One thought on “Skupština: Nova zaduživanja i poskipljenje struje

  • 25. jun. 2015 at 15:23
    Permalink

    zašto je tako teška situacija u vojvodini osetise ekonomska..kriza..stanje u ekonomiji nije dobro.i nije na zadovoljavajućem nivou od pre dve godine.2015.godina će ostati u recesiji.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com