Srbija potpisala sporazum o slobodnoj trgovini s Evroazijskom ekonomskom unijom

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je večeras za RTS da će Srbija izaći iz Sporazuma o slobodnoj trgovini sa Evroazijskom ekonomskom unijom čim postane članica Evropske unije.

Taj sporazum je potpisan danas i treba da bude ratifikovan u svim državama članicama Evroazijske ekonomske unije:Rusiji,Belorusuji,Kazahstanu,Jermeniji i Kirgiziji.

Čovek bi rekao da će se to [članstvo Srbije u EU] desiti sutra, odgovorila je Brnabićeva na primedbe Srbiji zbog potpisivanja ovog sporazuma.

Ona je dodala da nijedna ozbiljna vlada ne bi svoju zemlju lišila tržišta od 180 miliona stanovnika.

Brnabićeva je rekla da danas potpisani sporazum povećava konkurentnu sposobnost Srbije jer svakom ko u Srbiji proizvodi robu sa 51% domaćih komponenti otvara tržište Evroazijske ekonomske unije.

Prema podacima za 2019.godinu, zemlje članice Evroazijske ekonomske unije imaju 187 miliona stanovnika, površinu od 20 260 435 km2 i ukupni BDP od 1838 milijardi (2018).

Vest o Sporazumu Srbije u Evroazijske ekonomske unije prenela je i ruska državna televizija uz napomenu da su se toj Unije pridružile i Kina, Iran, Kuba i Singapur.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com