Šta se jutros desilo na Kosovu : Ubijen jedan policajac i tri napadača na policiju

U selu Banjska na Kosovu i Metohiji rano jutros se dogodio težak incident u kome su poginula najmanje četiri lica, medju njima narednik kosovske policije Afrim Bunjaku. Zbog njegove pogibije na Kosovu je ponedeljak 25.septembar proglašen za dan žalosti.

Kako prenosi kosovo-online, Kosovska policija je saopštila da je „prilikom obavljanja policijskih poslova, danas oko 2.24 sata u Severnoj Mitrovici jedinica za brze intervencije granične policije primetila da su na ulazu u selo Banjska dva teška kamiona(bez registarskih oznaka), postavljena na most i ulaz u ovo selo preko mosta je blokiran“.

„Jedinice reda policijske stanice Zvečan, po dobijanju obaveštenja, reagovale su na slučaj i krenule sa tri jedinice u pravcu lokacije i čim su stigle u blizinu mesta, gde je prijavljena blokada, policijske jedinice su naišle na otpor, gde je sa nekih položaja pucano na različite ljude iz arsenala vatrenog oružja, uključujući ručne bombe i šok pištolje, pri čemu su usljed hitaca upucana dva policajca. Jedinice policije samoodbrane reagovale su na napad i uspele da odbiju početni napad kako bi stvorile uslove za pružanje pomoći i povlačenje ranjenih kolega“ navedeno je u saopštenju policije i dodato da su povredjeni policajci izvučeni sa lokacije i prevezeni u Regionalnu bolnicu u Južnoj Mitrovici, a jedan od njih je podlegao povredama.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečija rekao je da je večeras policija preuzela kontrolu nakon napada u kojem je ubijen jedan, a povredjena dvojica kosovskih policajaca.

„Ovom prilikom imamo i šest uhapšenih, od kojih su dvojica povredjena,u uniformama i sa radio vezom, a najmanje tri ubijena napadača za koje je u toku postupak identifikacije“, citira reči Svečije kosovo-online prema kljan kosova.

Svečija je rekao da su napadači na kosovsku policiju srpski i ruski državljani.

On je rekao da je policija otkrila veliku količinu teškog eksplozivnog pešadijskog naoružanja, logistike, hrane i opreme za barikade za veći broj ljudi.

Oglasila se jutros i Eparhija raško – prizrenska ocenjujući da se radi o ozbiljnom incidentu, koji može imati velike posledice i pozvala da se preduzme sve kako bi se sačuvao red i mir.

„Eparhija najiskrenije izražava saučešće članovima porodice poginulog policajca i iskreno se nada da će se dvojica ranjenih što pre oporaviti. Eparhija je jako zabrinuta, jer prema najnovijim informacijama, grupa naoružanih, maskiranih ljudi upala je blindiranim vozilom u sam manastir, pri čemu su provalili manastirsku zaključanu kapiju. Trenutno se u manastiru nalazi grupa poklonika iz Novog Sada, sa sveštenikom, igumanom Danilom i bratijom manastira. Radi bezbednosti bratija manastira i poklonici su se zaključali u konak i hram manastira je takodje zaključan. Naoružana maskirana lica se kreću po dvorištu i čuju se povremeno pucnji“, saopštila je jutros Eparhija a prenosi kosovo-online.

Večeras je Eparhija saopštila da su naoružana lica,koja su danas provalila kapiju, napustila manastir, a da je primećeno prisustvo Kosovske policije ispred ulazne kapije i u dvorištu manastira.

Večeras je u Banjskoj, Leposaviću, Severnoj Mitrovici i Zvečanu mirno, ali napeto izveštava kosovo-online.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com