Tanjug: Ne morate da dolazite na posao, ugašeni smo

Najpoznatija novinska agencija sa ovih prostora, Tanjug, ipak je ugašena.

Tanjug

 

Kako saznaje Udruženje novinara Srbije (UNS), predsednik Sindikata novinara Srbije u Tanjugu, Mirko Dragišić, saopštio je juče zaposlenima da je „Tanjug ugašen 31. oktobra, i da će svi – od direktora do portira, dobiti otkaze, otpremnine i biti upućeni na tržište rada“. Ipak, Dragišić je dodao i da će jedan broj ljudi nastaviti da radi po ugovoru o delu, jer „Tanjug ne sme da izgubi ugovore“ i kako bi bili ispoštovani pretplatnici.

UNS dodaje i da je pravna služba Tanjuga kasno do sinoć pozivala zaposlene, jednima da saopšti da od danas „ne moraju da dolaze na posao“, drugima da dođu da potpišu ugovore o raskidu radnog odnosa, dok su treći od urednika deska obavešteni da „ne moraju da dolaze na posao ukoliko ih niko ne bude pozvao“.

S druge strane, advokat UNS-a Zoran Lakićević rekao je da „usmeni nalozi lica koje nije zakonom ovlašćeno da zastupa firmu ne mogu imati značaj, a nedolazak na psao je teška povreda radne obaveze koja može za posledicu imati otkaz“.

Kasnije tokom dana ministar za rad, Aleksandar Vulin, rekao je da su „opredeljene otpremnine“ za radnike Tanjuga, ali je istakao i kako će Vlada Srbije nada da će naći investitora „koji će moći da pomogne da Tanjug nastavi da funkcioniše“.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com