Telekom Srbija povećala dobit i broj korisnika

Telekom Srbija je u prvih šest meseci ove godine imao ukupno 7,9 miliona korisnika ili 114.000 korisnika više nego u istom periodu lane, a ostvarena neto dobit iznosi 9,9 milijardi dinara, što je za 2,2 milijarde dinara više u odnosu na isti period 2013.

Kako je Tanjugu rečeno, ta kompanija planira i obezbediće sredstva da, ukoliko statutarni organi prihvate takav predlog, isplati 9,6 milijardi dinara iz dobiti na ime dividendi.

Od toga bi sedam, milijardi dinara bilo uplaćeno u republički budžet, a 2,6 milijardi dinara ostalim manjinskim akcionarima.
„Rast broja korisnika zabeležen je u skoro svim segmentima poslovanja. Broj korisnika mobilne telefonije je veći za 80.000, ADSL interneta za 37.000, dok je IPTV korisnika za 71.000 više nego u junu 2013. godine“, navode u Telekomu.

Jedini segment gde je zabeležen pad broja korisnika je, kažu, fiksna telefonija, što je trend i kod drugih operatora u Evropi.

Kada je reč o finansijskim pokazateljima poslovanja, Telekom Srbija je u periodu januar – jun 2014. godine ostvario neto dobit u iznosu od 9,9 milijardi dinara, što je za 2,2 milijarde dinara više u odnosu na uporedni period.

Za period januar – jun 2014. godine, poslovni prihodi iznose 43,2 milijarde dinara.

„Ukoliko isključimo efekat smanjenja interkonekcijskih cena, koje su definisane od strane regulatornog tela, prihodi su na nivou uporednog perioda iz prošle godine“, kažu u Telekomu.

 

Beta

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com