Uvođenje evropskog standarda poslovanja

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je da će tokom procesa evropskih integracija Srbije biti implementirana jasna pravila i procedure poslovanja, što će omogućiti atraktivniji ambijent za privlačenje direktnih stranih investicija.

joksimović

Joksimović je sinoć u Privrednoj komori Srbije (PKS), u pauzi panel-diskusije o prednostima članstva u EU za srpsku privredu, istakla da nema novih radnih mesta, niti rasta privrede bez novih investicija, a posebno bez stranih ulaganja.

Za to je, kako je naglasila, potreban stabilan pravni okvir i predvidiv investicioni ambijent, sa jasno definisanim pravilima i procedurama, što jeste evropski standard poslovanja.

Ministar je navela da je na ovom skupu bilo reči o prednostima evrointegracija, pre svega za one koji žele da investiraju u Srbiju, i dodala da na panelu učestvuju predstavnici Austrijske privredne komore.

Srbija sa Austrijom ima dobro razvijene bilateralne odnose, istakla je Joksimović i ukazala na to da je Austrija zaista značajan promoter proširenja EU, posebno na zemlje zapadnog Balkana i na Srbiju.

Prema njenoj oceni, izvanredne bilateralne odnose dveju zemalja prate odlični ekonomski i privredni odnosi i velike investicije iz Austrije u Srbiju.

Predstavnici austrijskih kompanija, naročito oni koji su investirali u Srbiju, bili su u prilici da iznesu zapažanja o nedostacima koje treba otkloniti da bi poslovanje bilo bolje, kao i da prenesu šta Srbiju očekuje u procesu evrointegracija, navela je Joksimović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com