Velike banke u Srbiji gube dominaciju?

Bankarski sektor u Srbiji, do skoro, mogao se opisati citatom iz pozorišne predstave Radovan III kada legendarni Radovan opisuje TV program – dosadan je, smatra portal Kamatica.
„Slaba kupovna moć građana, Narodna banka bez vizije, regulativa iz ‘kamenog doba’, klijenti bez osnovne finansijske edukacije, protesti na pogrešnim adresama, ‘optimizacija’ broja zaposlenih u bankama, uključeni autopiloti u marketing sektorima banaka, svetlosne godine udaljenosti top menadžmenta i realnosti u ekspozituri, Udruženje banaka koje služi samo za druženje banaka – sve dosadno“, navodi se u istraživanju ovog portala koji tvrdi da je stiglo vreme promena.
grafik br 3
Ističe se kako su male banke, poput Telenor banke, uspele da privuku značajan broj klijenata. Banka ovog mobilnog operatera je za drugačiji pristup dobila nagradu od 100.000 klijenata.
„Tu je i Sberbanka koja pridobija klijente sa novim proizvodima, online aplikacijama i agresivnim marketingom. A najveći broj tih klijenata su klijenti drugih (velikih) banaka. Kada u priču ubacimo i stare igrače na tržištu sa novim ambicijama (rukovodstvom) kao što su Halkbank koja je kupila Čačansku banku, Hypo banku koja je sa novim vlasnicima dobila nove ciljeve, NLB Banka koja se naoružava operativom, ERSTE banku sa inovativnim mBanking rešenjem, možemo očekivati samo razvoj na bolje za klijente i više posla za bankare da pridobiju novog klijenta“, dodaje se u istraživanju.
Portal Kamatica nakon obrađivanja rezultata iz godišnjeg istraživanje zaključio je da su građani svesniji troškova i da baš zato poverenje poklanjaju manjim igračima koji nude više.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com