Veljović: Radna grupa i dalje istražuje

Radna grupa MUP-a Srbije, koja je istraživala 24 sporne privatizacije, samo je teritorijalno rasformirana zbog ušteda unutar ministarstva, njeni pripadnici će nastaviti da vrše istrage u svojim organizacionim jedinicama, izjavio je direktor policije Milorad Veljović.

„Svi predmeti koji su započeti završiće ti ljudi, ali ne da putuju u Beograd, već u svojim organizacionim jedinicama. Tu se ništa neće promeniti, samo smo gledali finansijski efekat koji je bitan za MUP. Svi ti predmeti biće završeni do kraja“, rekao je Veljović.

Večernje novosti su ranije objavile da je Radna grupa rasforimrana i da su njene predmete dobile druge službe u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Radna grupa je zadužena za istraživanje privatizacije sledećih preduzeća: Sartid, Jugoremedija, Mobtel, C market, ATP Vojvodina, Luka Beograd, Nacionalna štedionica, Večernje novosti, Veterinarski zavod, Zastava elektro Rača, Tehnohemija, Srbolek, Šinvoz, Keramika Kanjiža, Prosveta, Trudbenik gradnja, Putnik, Srbija turist, Galenika, kao i poslove oko Azotare Pančevo, Nuba investa, koncesije autoputa, izvoz šećera i konverziju zemljišta Del Reala.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com