Vlada i Nikolić raspravljali o budžetu

Vlada Republike Srbije raspravljala je na današnjoj sednici o budžetu za narednu godinu, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Vlada budžetom za narednu godinu predviđa značajne uštede i smanjenje rashoda, rečeno je na današnjoj sednici Vlade kojoj je prisustvovao i predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić.

Predsednik Nikolić je podržao reforme koje Vlada Srbije sprovodi i istakao važnost dogovora o aranžmanu sa Međunarodnim monetarnim fondom. On je ocenio da uštedama, racionalnim trošenjem budžetskih sredstava i povećanjem proizvodnje Srbija ide ka ekonomskoj stabilnosti.

Vlada Srbije sprovodi ekonomske mere u izuzetno teškim uslovima, ali građani Srbije to podržavaju jer je to uslov ekonomskog oporavka zemlje, isatkao je Nikolić, učestvujući u radu sednice Vlade na kojoj je raspravljano o ušetdama u republičkom budžetu za narednu godinu.

Vlada je na sednici usvojila Predlog zakona o osiguranju, Predlog zakona o platnim uslugama, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga, Predlog zakona i izmenama i dopunama Zakona o deviznom poslovanju i Prdlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranju terorizma. Ovi predlozi zakona su upućeni u Narodnu skupštinu Srbije na razmatranje po hitnom postupku, zaključeno je u saopštenju.

Podsetimo, premijer Aleksandar Vučić najavio je da će predlog budžeta za 2015. godinu biti u Skupštini Srbije do 10. decembra, ali se to nije dogodilo. I da jeste, Vlada Srbije, odnosno Ministarstvo finansija, već 1. novembra je prekršila Zakon o budžetskom sistemu u kojem se navodi da do tog datuma mora da usvoji predlog zakona o budžetu Republike Srbije i da ga dostavi parlamentu. Skoro sigurno će biti prekršen i sledeća odredba Budžetskog kalendara koja propisuje da budžet mora biti podržan u parlamentu do 15. decembra.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com