Vlada Srbije nastavlja finansijsku i institucionalnu podršku Univerzitetu u Prištini

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije saopštila je danas da je državni Univerzitet u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici jedan od temelja na kojima počiva opstanak i budućnost našeg naroda na Kosmetu.

Kancelarija za KiM

U saopštenju se navodi, povodom spekulacija i lažnih vesti vezanih za Univerzitet u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici, koje su nepotpisane plasirane preko pojedinih prištinskih medija, da Vlada Srbije i narod Kosova i Metohije nikome neće dozvoliti, sada, ni u budućnosti, njegovo smanjenje, gašenje pojedinačnih fakulteta, ukidanje ili utapanje u institucije samoproglašene tzv. Republike Kosovo.

Vlada Republike Srbije i Kancelarija za Kosovo i Metohiju nastaviće da i ubuduće finansijski i institucionalno podržavaju rast i razvoj Univerziteta.

U tom smislu, sa zadovoljstvom obaveštavamo da će uskoro biti otvorena nova zgrada Medicinskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju ističe da neće dati niti jednu našu učionicu, niti jednu klupu, niti jedno radno mesto.

Takođe, neće biti preduzimani bilo kakvi koraci vezani za reorganizaciju Univerziteta i pojedinačnih fakulteta bez konsultacija i punog učešća akademske zajednice.

Što je više studenata i što je više rezultata koje postižu i na koje smo svi ponosni, bolja je i budućnost i veća naša zajednička snaga u teškom vremenu.

Univerzitet možemo samo da gradimo i jačamo, a njegovo slabljenje ostaće nedostižan cilj zlonamernih, koji u osetljivom trenutku smutnje vezane za budućnost Univerziteta, na štetu svih, namerno ubacuju u javnost, navodi se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com