Vlada Srbije priprema još jedan nacionalni program

Nacionalni program, nacionalna strategija, nacionalni plan… Na red je došao još jedan nacionalni program Vlade Srbije, ovaj put u vezi sa zapošljavanjem mladih. Ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić, koji je nedavno obznanio kako u okviru svog resora vodi borbu protiv opstrukcije i organizovanog kriminala, najavio je izradu Nacionalnog programa mera zapošljavanja mladih.

Vanja Udovičić

Projekat u kojem su predstavnici Udovičićevog resora obilazili kompanije u Srbiji imao je za cilj da se kroz istraživanje i razgovor definišu uzroci slabe zaposlenosti mladih i pronađu metode koje će taj problem rešiti, saopštilo je Ministarstvo omladine i sporta.

„Pokazalo se da mladi izlaze sa fakulteta neobučeni za rad u ovakvim kompanijama, da nemaju dovoljno neformalnog obrazovanja…“, rekao je Udovičić.

Projekat za zapošljavanje mladih Ministarstvo omladine i sporta je pokrenulo uz podršku predstavnika mladih iz saveza nevladinih organizacija KOMS (Krovna organizacija mladih Srbije) i NAPOR (Nacionalna asocijacija praktičara i praktičarki omladinskog rada).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com