Vlada Srbije se izvinila gradjanima

„Vlada Srbije se  izvinjava  gradjanima, Narodnoj skupštini i predsedniku Republike Srbije jer je radna verzija njenog saopštenja, tokom priprema za sednicu Vlade, usled  tehničke greške, poslata svim medijima pre nego što je sednica Vlade uopšte i održana „, objavljeno je u sinoć ponovljenom saopštenju o povlačenju iz procedure Zakona o eksproprijaciji.

Na početku tog saopštenja se ističe da je odluka Vlade da iz procedure povuče Zakon o eksproprijaciji doneta na sednici održanoj sinoć u 20 sati, pošto je predsednik Republike vratio taj Zakon skupštini na ponovno odlučivanje.

U saopštenju se ponavlja da će vlada napraviti analizu o tome da li su potrebne izmene Zakona o eksproprijaciji, i samo ako se konstatuje da je zakon nužno promeniti, učiniće to  uz široku javnu debatu uz učešće stručne javnosti, strukovnih udruženja, predstavnika privrede i civilnog društva.

Vlada Srbije je, saopštava se, odlučila da Narodnoj skupštini predloži izmene članova 7, 20, 43 i 44 Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi.

U tom predlogu ukida se taksa za overu potpisa i jasno uvodi učešće predstavnika ovlašćenih predlagača u organu za sprovodjenje referenduma, saopštava Vlada.

Predloženim izmena predvidjeno je da referendum o istom pitanju ne može biti donet u roku kraćem od četiri godine niti Narodna skupština u roku od četiri godine može doneti odluku suprotnu onoj koja je potvrdjena na referendumu.

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić sazvao je sednicu Narodne skupštine za petak 10.decembar u 10 časova sa jednom tačkom dnevnog reda :izmene i dopune Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com